latinica  ћирилица
27/10/2021 |  11:52 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Додик: Повући сагласности; Поштоваћу закључке НСРС (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да треба повући раније дате сагласности Републике Српске за формирање Оружаних снага, ВСТС и област индиректних пореза.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Вјерујем да би сједница НСРС могла да буде одржана половином сљедећег мјесеца и да ће на дневном реду бити сва питања на којима радне групе предано раде - рекао је Додик и поновио да Република Српска има своја права.

Он је истакао да ће поштовати и закључке Народне скупштине чија се посебна сједница данас одржава на његов захтјев.

Додик је рекао да је са предсједником Хрватске Зораном Милановићем јуче разговарао више од три сата те да су један другог упознали о свим важним политичким темамма у БиХ, Хрватској, региону и ЕУ.

- Разговор је резултовао приближавањем и утврђивањем заједничких ставова а то је да је неопходно обезбиједити стабилно и безбједно окружење у БиХ, које је предуслов и регионалне стабилности, те да стабилност није ако неки покушавају да актуелна неслагања у БиХ искористе као начин да дестабилизују ситуацију кривећи друге, а у суштини имајући намјеру да кроз то још више дезавуишу и разграде права конститутивних народа у БиХ - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да су истакли значај конститутивних народа и њихових права, а указано је и да је дошло до низа материјалних кршења Устава БиХ.

Додик је најавио да ће Српска обезбиједити десет смјештајних обеката за породице које су остале без крова над главом у Глини и околини ако је могуће до зиме.