latinica  ћирилица
27/10/2021 |  16:02 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Додик: Некима је било потребно да покажу да Скупштина није јединствена

Република Српска је данас требало да покаже свој дигнитет на прави начин, али је некима било потребно да се покаже да Народна скупштина није јединствена, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милораде Додик на посебној сједници.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Говорећи о томе што су посланици СДС-а и ПДП-а напустили посебну сједницу, Додик је изјавио да је њима речено да нађу начина да не буду дио већине око питања повреде виталног интереса Републике Српске.

- Онда ће бити да Народна скупштина није подржала српског члана Предсједништва БиХ, да смо постали слаби и немоћни. Они су ово намјерно урадили и несумњиво нису могли да претрпе оно што сами говоре о себи - рекао је Додик.

Додик је истакао да "колико били различити и посвађани, када дођу овакве тачке дневног реда, сви посланици морају остати досљедни, јер је то миниумум националног интереса".

Подсјећамо, СДС и ПДП су у једном дијелу засједања напустили скупштинску салу, након што су од почетка, између осталог, приговарали и за термин одржавања сједнице правдајући то немогућношћу да спреме расправу.