latinica  ћирилица
28/10/2021 |  09:33 | Аутор: СРНА

До понедјељка сунчано

У Републици Српској ће до понедјељка, првог дана новембра, бити сунчано уз малу дневну облачност и највишу дневну температуру ваздуха до 21 степен Целзијусов, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунце (Фото: ismailignosis.com) -
Сунце (Фото: ismailignosis.com)

Јутро ће сутра бити ведро или мало облачно, али и даље хладно, на планинама са слабим мразом, по котлинама и ријечним долинама са маглом и ниском облачношћу дијелом на сјеверу, централним предјелима и на истоку.

Током дана преовладаваће сунчано уз малу дневну облачност. У мјестима са маглом дуже ће бити облачно и свјежије.

Најнижа температура ваздуха од нула до пет степени, на планинама од минус два, а највиша дневна од 10 до 15, на југу до 20 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, у Семберији и Подрињу послије подне до умјерен југоисточни.

У суботу, 30. октобра, јутро ће бити ведро и прохладно уз малу облачност, локално по котлинама и ријечним долинама са маглом, а током дана претежно сунчано, уз малу до умјерену облачност и мало топлије.

Према вечери очекује се повећање облачности са запада. Јутарња температура ваздуха од три до осам, на планинама од нула, а највиша дневна од 13 до 18, на југу до 21 степен Целзијусов.

У недјељу, 31. октобра, јутро ће бити ведро и прохладно уз малу облачност, осим на западу гдје ће бити промјенљиво до претежно облачно. Локално по котлинама и ријечним долинама са маглом.

Током дана претежно сунчано уз малу до умјерену облачност на сјеверу и истоку, а на западу, југозападу и југу облачније, те и даље угодно топло за ово доба године.

Поподне ће се облачност са запада и југа ширити према централним предјелима и истоку, па ће према вечери бити претежно облачно у свим предјелима.

Јутарња температура ваздуха од пет до 10, на планинама од два степена, а највиша дневна од 14 до 19, на југу до 21, на планинама од 11 степени Целзијусових.

У понедјељак, првог новембарског дана, јутро ће бити ведро на сјеверу, а облачно на западу југозападу и југу, те промјенљиво од централних предјела на исток.

Прије подне се очекује јаче наоблачење које ће захватити запад и јужне крајеве, да би се послије подне киша пренијела и на централни појас, сјевер и исток, а до вечери у све предјеле.

Обилнија киша прогнозира се за југ и централне предјеле.

Јутарња температура ваздуха од седам до 12, на планинама од четири степена, а највиша дневна од 15 до 20, на сјеверу до 22 степена Целзијусова.