latinica  ћирилица
28/10/2021 |  12:37 | Аутор: РТС

Бекер: Мислим да је Ђоковић уздрман овим нападима

Борис Бекер, некадашњи тренер Новака Ђоковића, вјерује да ће српски тенисер играти на Аустралијен опену, али истиче и да сада не пролази кроз лак период, имајући у виду дебату која се води јавно о његовом статусу и ставовима у вези са вакцинацијом против вируса корона.

Нијемац сматра да напади, како их он карактерише, којима је Ђоковић изложен нису примјерени.

- Сам имам такав случај све до данашњег дана. Разумијем шта значи стресна ситуација са медијима - рекао је Нијемац у разговору на једном подкасту Еуроспорта.

Посљедњи пут Ђоковић се на терену нашао у финалу Ју-Ес опена, у којем је покушавао, али не са успјехом, да стигне до историјског календарског гренд слема.

- За њега је био велики емотивни проблем то што је играо за историју. Да је побиједио, престигао би Федерера и Надала по броју гренд слем титула. Он схвата какву је шансу пропустио - каже Бекер, Ђоковићев тренер у периоду од 2013. до 2016. године.

Ђоковић би, према најавама, на терену требало да буде у Паризу, на Мастерсу, а играће и Дејвис куп, као и турнир у Торину.

- Радујем се његовом повратку на терен. Мислим да ће му све бити много јасније када се врати послу и опет буде на турнирима. Мислим да је сада веома уздрман свим тим нападима и медијским наводима - рекао је Бекер.