latinica  ћирилица
28/10/2021 |  13:48 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Уручене ауто-сједалице у оквиру кампање "Ауто-сједалице за свако дијете у Српској"

Ауто-мото савез Републике Српске данас је у Бањалуци уручио 19 дјечијих ауто-сједалица грађанима који су их затражили у оквиру превентивне кампање "Ауто-сједалице за свако дијете у Републици Српској".
Уручене ауто-сједалице (Фото: АМСРС) -
Уручене ауто-сједалице (Фото: АМСРС)

Из АМС-а подсјећају да су ову кампању организовали с циљем да се свако дијете у Српској у возилу превози на безбједан начин.

Акција се, како је наведено, спроводи на начин да родитељи поклоне ауто-сједалицу коју је њихово дијете прерасло и тиме остваре право на бесплатан члански пакет АМС и додатне погодности у осигуравајућим друштвима "Дунав осигурање" и "Еурос осигурање".

Родитељи који нису у могућности да купе ауто-сједалицу, а желе бесплатно да је користе, имају прилику до понедјељка, 1. новембра, да се пријаве на сајту АМС-а /www.ams-rs.com/ и поднесу захтјев да добију одговарајућу сједалицу према узрасту дјетета.

Кампањом се жели подићи свијест да аутосједалица не служи да се неплати казна за њено некориштење, него прије свега да се заштите дјеца у саобраћају.

Родитељи који желе да поклоне дјечије аутосједалице имају прилику до 1. новембра 2021. да их доставе у једно од 49 Ауто-мото друштава у Републици Српској.