latinica  ћирилица
28/10/2021 |  14:15 | Аутор: СРНА

Ђокић: Рјешење свих спорних питања у БиХ лежи у дијалогу

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић оцијенио је да рјешење свих спорних питања у БиХ лежи у дијалогу, којим се једино могу превазићи проблеми.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић ће на позив амбасадора ЕУ у БиХ Јохана Сатлера, поводом посјете директорке при Европској служби за спољне послове Ангелине Ајхорст и специјалног изасланика Метју Палмера, учествовати сутра у Сарајеву у дискусији о тренутној ситуацији и начинима изласка из политичке кризе, саопштено је из СП-а.

- Овај састанак ће бити прилика да још једном јасно изразимо став о овом питању, а то је да је једино рјешење да представници сва три народа сједну за преговарачки сто и разговором и дијалогом дођу до најбољих рјешења за све - рекао је Ђокић.

Он је додао да ескалација политичких проблема и криза није у интересу ниједном народу, као ни појединцу у Републици Српској и БиХ, те да би све стране за преговарачким столом морале да дају максимални допринос да би се актуелна политичка ситуација превазишла.

- За проблем никада не може да буде само један кривац, поготово у мултиетничкој држави са три конститутивна народа, као што је БиХ. Самим тим и за рјешење је потребан допринос и међусобно уважавање, али и разумијевање ситуације сва три народа. Република Српска и њени представници су одговорни грађанима који су нас бирали да бранимо институције Српске од сваког вида угрожавања - истакао је Ђокић.