latinica  ћирилица
28/10/2021 |  15:58 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Додик: БиХ пред тихим умирањем

Српски члан Предсједништва БиХ Милорд Додик изјавио је данас да је БиХ у стању потпуног распада, те да ће се ствари заврштити тихим умирањем БиХ, а да ће остати Република Српска јер може да функционише.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Шта нам фали? Да ли смо нешто изгубили? Не, само више добијамо. Добијамо више самопоуздања и то ће се десити да ли овај или неки сљедећи пут. БиХ ће се урушити и нестати, а остаће само оно што може да живи, а то је Република Српска! Од осталог дијела не знам шта може да остане - рекао је Додик новинарима на Палама.

Додик је поновио да рата неће бити, те истакао да не може да вјерује да они који пријете ратом не могу да виде да је БиХ у стању потпуног распада.

Он је рекао да добро теку припреме за сједницу Народне скупштине Републике Српске наредног мјесеца на којој ће бити расправљано о враћању надлежности.

- Добро теку припреме. Видим да су се поједини загријали и нешто пријете ратом -рекао је Додик и оцијенио сасвим смијешном ратну стратегију предсједника СДА Бакира Изетбеговића.

Он истиче да је чуо за елаборацију Изетбеговића, који каже да Додик неће ући у Федерацију БиХ, али ће када уради што планира "побунити наше људе у Републици Српској, а онда ће интервенисати полиција Српске, а ми ћемо бити принуђени да уђемо".

Додик истиче да људи имају право да мисле шта хоће, али поручује да се Изетбеговић заноси да негдје може да се уђе на територију Републике Српске.

- У сваком случају, мислим да је глупо причати на ту тему. Све се злоупотријеби, чак и моји подсмјешљиви коментари на ту тему, који се употријебе као искључиви доказ. То сам желио да оповргнем - истакао је Додик.