latinica  ћирилица
28/10/2021 |  16:52 ⇒ 18:33 | Аутор: СРНА

Додик најавио платформу за трасирање пута за враћање надлежности

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је да би Главни одбор СНСД-а данас на Палама требало да донесе платформу која ће утврдити пут ове странке и њених представника у процесу враћања у уставну и дејтонску структуру надлежности пренесених са Републике Српске на ниво БиХ.
Сједница ГО СНСД на Палама - Фото: РТРС
Сједница ГО СНСД на ПаламаФото: РТРС

Додик је обавијестио чланове Главног одбора да ће их о проблему пренесених надлежности информисати више уводничара.

Први уводничар био је потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић који је, говорећи о ситуацији у БиХ и односима у институцијама БиХ, истакао да су криза и напади на Републику Српску, СНСД и Милорада Додика "близу врхунца".

Наводећи да нападе предводи политичко Сарајево, које већ 30 година покушава да у име једног народа овлада БиХ, Радмановић је рекао да, нажалост, у томе учествује и добар дио опозиције из Републике Српске који те нападе није препознао.

- СНСД је то препознао и храбро улази у битку за одбрану Републике Српске - нагласио је Радмановић и додао да је ова странка предузела мјере за очување самосталности која је загарантована Уставом и Дејтонским споразумом.

Према његовим ријечима, у некој другој фази може се размишљати о неким другим самосталностима.

- Можемо сачувати дејтонски статус - поручио је Радмановић.

Он је додао да Предсједништво и Парламентарна скупштина руше Устав БиХ, али да представници политичког Сарајева за то оптужују СНСД и његово руководство.

На почетку сједнице изабран је 21 нови члан Главног одбора.

Наставак сједнице одвија се иза затворених врата.