latinica  ћирилица
28/10/2021 |  17:32 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Опозиција у Приједору још без кандидата за градоначелника (ВИДЕО)

Иако је било најављено да ће опозиција у Приједору данас представити заједничког кандидата за градоначелника, то се није десило.
Представници опозиционих странака у Приједору - Фото: РТРС
Представници опозиционих странака у ПриједоруФото: РТРС

Градски одбори ДНС-а, СДС-а и ПДП-а потписали су Споразум о коалиционом дјеловању на пријевременим изборима.

Састанку је присуствовао лидер ДНС-а Ненад Нешић, али не и предсједници СДС-а Мирко Шаровић и ПДП-а Бранислав Бореновић.

На име заједничког кандидата опозиције на пријевремним изборима за градоначленика Приједорчани ће још чекати, јер су се опозициони лидери, изгледа, предомислили.

Да ли чекају да власт прва објави име свог кандидата или је посриједи објава Небојше Вукановића, који је на свом блогу условио опозицију - Или Нешић, или ја!

Каже да обојица не могу скупа у опозицији, јер су два различита свијета. За кога ће бити мјеста у опозицији одлука је на лидерима СДС-а и ПДП-а, који се данас нису појавили у Приједору, иако је њихов долазак најављен.

За то вријеме Вукановић позива на смјену Нешића, оптужујући га да калкулише, што је, каже, потврђено и на јучершањој сједници Народне скупштине, када су посланици ДНС-а остали у скупштинској сали са СНСД-ом и током гласања.

На све то, лидер ДНС-а одговара.

- Господину Вукановићу желим добро здравље и сву срећу у животу, да се што прије врати из Катара, а Скупштина ДНС-а ће одлучивати ко ће бити предсједник странке, има Статут који јасно прописује. А ја још нисам видио да предсједник једне политичке партије, групације или покрета смјењује предсједника друге политичке партије. Значи, веома неозбиљно - рекао је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Нешић је истакао да ће име заједничког кандидата на предстојећим изборима бити саопштено сутра. Спекулише се да би то могао да буде први човјек приједорског ДНС-а Горан Предојевић.

- До 12. децембра ми заједно идемо на терен, да покажемо нашим грађанима да смо људи који желе да се престане са подјелама у нашем граду - навео је Горан Предојевић, предсједник Градског одбора ДНС Приједор.

Након потписавања коалиционог споразума, шеф приједорског Повјереништва СДС-а Маја Драгојевић Стојић није се обратила медијима, али јесте на друштвеним мрежама, поруком да СДС може да понуди сјајног кандидата.

- Приједор није и не смије бити власништво ниједне партије, да би само та партија имала право да предложи кандидата. Надам се и вјерујем да су наши коалициони партнери тога свјесни и да ћемо у том правцу изабрати најбољег кандидата - истакла је Маја Драгојевић Стојић.

У Приједору су све гласније приче о политичком неслагању Маје Драгојевић Стојић и Ненада Нешића у вези са избором заједничког кандидата опозиције за градоначелника.

Да нешто не штима у редовима опозиције, баш као и Небојша Вукановић, и Маја Драгојевић Стојић објавила је да наступ посланика ДНС-а на јучерашњој сједници Народне скупштине није био коректан и да такви иступи не доносе повјерење у односима странака.

Занимљиво је и да, иако је било најављено, данашњем потписивању Споразума нису присуствовали ни представници СПС-а, странке Горана Селака.