latinica  ћирилица
21/11/2021 |  21:27 ⇒ 22/11/2021 | 09:08 | Аутор: РТРС

Одржан концерт Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске вечерас је у Бањалуци одржао концерт поводом Аранђеловдана - крсне славе МУП-а.
Концерт Полицијског оркестра МУП-а Српске (Фото: Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Концерт Полицијског оркестра МУП-а Српске (Фото: Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

На репертоару су, осим корачница и маршева, биле композиције, народне и староградске пјесме, као и партитуре популарне забавне и класичне музике.

Гости на концерту били су вокални солиста Илија Барош, као и група Ива из Добоја.

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић рекла је Срни да је члановима овог оркестра велика част свирати на годишњем концерту, поводом крсне славе Министарства.

- Два мјесеца смо припремали репертоар, који садржи различите нумере, од класничне до филмске и популарне музике. Сигурна сам да су сви посјетиоци концерта нашли нешто занимљиво за себе - рекла је Атлагићева.

Она је истакла значај постојања и рада Полицијског оркестра, који увелича протокол различитих догађаја како на локалном, тако и на републичком нивоу.

 

Концерту су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, ресорни министар Драган Лукач, директор Полиције Српске Синиша Кострешевић, те министри у Влади Српске.

Министарство унутрашњих послова прославило је данас крсну славу Светог aрхангела Михаила, а централна манифестација одржана је у Бањалуци. Одата је почаст и вјечна захвалност припадницима МУП-а који су уградили живот у стварање Републике Српске.

Комплетан снимак концерта можете погледати ОВДЈЕ.