latinica  ћирилица
24/11/2021 |  07:19 ⇒ 10:04 | Аутор: РТРС

РТРС плус, 10.00 - НСРС о буџету, друштвеном предузетништву, фондовима...

Народна скупштина Републике Српске разматраће данас приједлоге закона о друштвеном предузетништву Републике Српске, о допуни Закона о Фонду за развој и запошљавање, те о измјенама и допунама Закона о Пензијском резервном фонду Републике Српске.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду су и приједлози закона о измјенама и допунама Закона о безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске, о измјенама и допунама Закона о рибарству, о образовању одраслих, те о музејској дјелатности, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Посланици ће разматрати нацрте закона о културним добрима, о међубанкарским накнадама код платних трансакција на основу платних картица, о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету.

Биће разматран и консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске у првом полугодишту ове године, извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2020. годину, те извјештај о извршењу плана рада и финансијског плана Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске за прошлу годину.

Сједница ће почети посланичким питањима и одговорима, односно "Актуелним часом".

Пренос од 10.00 часова на РТРС плус и нашем порталу.