latinica  ћирилица
24/11/2021 |  07:26 ⇒ 25/11/2021 | 08:02 | Аутор: РТРС

Беговић: Међу страдалима у македонском аутобусу нема држављана БиХ и Србије (ВИДЕО)

Амбасадор БиХ у Бугарској Здравко Беговић потврдио је за РТРС да међу страдалима у стравичној несрећи која се јуче догодила у Бугарској нема држављана БиХ и Србије.
Здравко Беговић - Фото: РТРС
Здравко БеговићФото: РТРС

- Имамо званичну информацију да држављанин Србије није погинуо. Он је међу седморо тешко рањених и налази се у болници у Софији, а са њим је и његова вјереница из Куманова - рекао је Беговић у Јутарњем програму наше телевизије.

Он је подсјетио да је у понедјељак у Сјеверној Македонији био празник Албанске азбуке, па су многи грађани искористили продужени викенд да оду на излет у Истанбул за који увијек влада велико интересовање и који је позната шопинг дестинација.

Подсјетио је да је агенција Беса турс из Сјеверне Македонији, чији се аутобус запалио на ауто-путу у Бугарској, организовала одлазак у Истанбул са четири аутобуса, те да је међу путницима било највише младих људи, укључујући читаве породице.

Беговић је истакао да је рано говорити о узроцима несреће, наводећи да ће истрага показати да ли је у питању била техничка исправност возила или субјективни фактор, односно возач.

Додао је да су владе Бугарске и Сјеверне Македоније изразиле дубоку солидарност и разумијевање, те да су формирани експертски тимови који истражују узрок несреће.