latinica  ћирилица
24/11/2021 |  07:47 ⇒ 07:57 | Аутор: РТРС

Хранитељство као избор - несебично и велико срце Стаке Лазић (ВИДЕО)

На подручју Бијељине тренутно има 18 хранитељских породица, а Стака Лазић једна је од ријетких која је хранитељ одраслој особи.
Породица - Фото: РТРС
ПородицаФото: РТРС

Ова жена великог срца замишљала је да ће пензионерске дане проводити са дјецом, унуцима и радити све што јој чини задовољство. Међутим у окриље свог дома након смрти брата примила је његовог болесног сина, који је тешко покретан, не говори, не чује и не види.

Када јој је прије пет година умро брат једна од опција за 55-годишњег братића Миодрага који је како Стака Лазић каже беба у тијелу одраслог човјека, била је да га смјести у дом.

Међутим помисао да овај крхки човјечуљак буде сам, са непознатим људима није јој дала мира и довела га је у своје окриље да га пази и пружи сву љубав има у великим количинама.

- Од рођења није проговорио, није могао сам никада јести, није се никада играо, а прије 10 година изгубио је и вид. Не зна сарађвати ни да каже када је гладан и жедан, ни када ће имати физилошку потребу али покушавам од њега да извучем повратну информацију али не могу, радим напамет, једино што видим кад га нахраним, обучем, као да ми се захвали својим окицама ме погледа и наслони се на мене и мени је то као знак захвалности од њега и сматарам да је задовољан - прича Стака.

Замишљала је Стака да ће своје пензионерске дане проводити у дружењу, шетњи, путовањима, игри са унуцима али њени осјећаји и живот донијели су јој нешто сасвим друго.

Ипак не жали јер њено срце и душа не би имали мира да је другачије поступила.

Погледајте причу о Стаки, племенитој жени вриједној дивљења.