latinica  ћирилица
28/11/2021 |  18:49 | Аутор: РТС

Љубиша послије два мјесеца и 1.000 километара стигао у Крагујевац

Љубиша Шљивић, који је прије два мјесеца из родног села Доње Биљане код Задра кренуо у пјешачки поход ради прикупљања средстава за четворогодишњег Илију Милановића из Београда - да оздрави и начини свој први корак, данас је стигао у Крагујевац гдје живи.
Љубиша Шљивић - Фото: РТС
Љубиша ШљивићФото: РТС

Љубиша Шљивић, који је као двогодишњи дјечак избјегао у "Олуји" из родног села са мајком и оцем, прикупио је за малог Илију неколико десетина хиљада евра, преноси РТС.

У путу је провео 62 дана и прешао 1.020 километара. Његов пут је ишао преко Книна, Динаре, Босанског Грахова, Дрвара, Босанског Петровца, Кључа, Санског Моста, Приједора, Бањалуке, Прњавора, Дервенте, Модриче, Шамца, Брчког, Бијељине, Павловића моста, Бадовинаца, Сремске Митровице, Руме, Инђије, Старе Пазове, Београда. У центру Крагујевца данас су га дочекали суграђани.

Током овог путовања, каже да је био дочекан и угошћен код градоначелника, начелника општина, али да су га посебно грађани у свим градовима и селима дочекивали са радошћу.

Љубиша није упознао Илију и његову породицу прије похода и са дјечаком се срео тек прије два дана на Авали, преноси РТС.

- Контактирао сам његову мајку преко Фејсбука, питао да ли могу да прикупљам новац за њиховог сина и тако је кренуло. Онда је било симболично, "Корацима за Илијин први корак" сам и назвао читаву акцију, надам се да ће то бити све у најбољем реду - каже Љубиша Шљивић.

Ово није први пут да Љубиша пјешачи хуманитарно, а каже да ће наставити да на овај начин помаже болесној дјеци. Ни овај пут му, како је истакао, није био напоран.