latinica  ћирилица
28/11/2021 |  18:50 ⇒ 21:31 | Аутор: СРНА

Срђан Ђоковић: Новак вјероватно неће играти у Аустралији под овим уцјенама

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, како сматра његов отац Срђан, вјероватно неће играти на Аустралијан опену због уцјена или услова да ће право да играју у Мелбурну имати само играчи који су вакцинисани против вируса корона.

Директор првог Гренд слема у сезони Крег Тили још једном је јуче поручио да ће право играња у Мелбурну имати само играчи вакцинисани против вируса корона.

- Било је непријатно због саопштења тих властодржаца у покрајинама у Аустралији, који су себи дали за право да прозивају деветоструког шампиона Аусталије. Да ли ће се он тамо појавити, зависи од њих како ће да се поставе. Он би то желио свим срцем јер је спортиста, а и ми бисмо то вољели. Под овим уцјенама и условима, вјероватно неће. Ја то не бих урадио. А он је мој син, па ви закључите сами - навео је Срђан Ђоковић.

Коментаришући изјаве Тилија да ће учествовати играчи вакцинисани само признатим вакцинама, Срђан Ђоковић је навео да није у реду што не признају руску и кинеску вакцину, преноси Б92.

- Која је то призната вакцина, господине Крег? Није призната руска? По нашим критеријумима су признате само кинеска и руска. Слободарски свијет броји 90 одсто становништва на планети. За нас је то руска и кинеска. Признајте и њих и вашу вакцину, са задовољством - навео је он.

На теоретску могућност боравка у карантину, Срђан Ђоковић је рекао да може карантин.

- Али, да 14 дана буде у хотелској соби и да не изађе ни у лоби хотела, супер су то смислили, нека онда играју они на турниру - додао је Срђан Ђоковић.

Он је истакао да је лично право сваког да ли ће се вакцинисати или не и да свако има право да одлучује о свом здрављу.

- Да ли је вакцинисан, то је његово ексклузивно право. Да ли ће то објавити, мислим да неће. Ни ја не знам ту одлуку, а и да је знам, не бих је подијелио са вама. Он има право да одлучи како жели - рекао је Срђан Ђоковић.