latinica  ћирилица
28/11/2021 |  20:15 ⇒ 20:18 | Аутор: СРНА

Шулић се нада јединственом ставу на посебној сједници НСРС

Потпредсједник Народне скупштине Денис Шулић сматра да би посебна сједница парламента Српске о враћању одузетих надлежности могла да буде између 8. и 10. децембра и изразио наду да ће посланици показати јединствен став.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је истакао да ће тачан датум бити дефинисан када се заврши редовна сједница, а то би могло да буде ове седмице и да би већ у петак или понедјељак могли договарати тачан термин посебне сједнице Парламента Српске.

Он се нада да ће имати јединствен став, истакавши да је ово можда једна од најважнијих сједница Народне скупштине од њеног оснивања.

- Мислим да би за Републику Српску било најважније да о томе имамо јединствен став да заједнички нађемо најбоље рјешење за Српску и њене грађане - рекао је Шулић за АТВ.

Он је навео да ће сваком предсједнику парламентарне партије бити дозвољено да се обрати у трајању до 10 минута, јер се на тај начин жели манифестовати демократија.

Према његовим ријечима, парламент је мјесто гдје треба да се дискутује.

Шулић се нада да поједини посланици овај пут неће напустити сједницу, јер се тако показује незрелост опозиције у Репулици Српској.

- Свака посебна сједница је важна да покаже јединство, нажалост на претходној посебној сједници није га било. Није било слуха код опозиције, сматрали су да не треба да имамо јединство. Надам се да ће сада имати довољно слуха, превазићи неке личне анимозитете и показати да су политичари које су бирали грађани Републике Српске да зступају њене интересе, а не Сарајево или неке стране амбасаде - рекао је Шулић и додао да се неће одустати од посебне сједнице.

Шулић, који је члан Клуба посланика СНСД-а, рекао да СНСД никада није бјежао од договора, већ од тога да се некоме нешто овдје намеће, те подсјетио на наметања у протеклом периоду.

- Ми смо изабрани од грађана Републике Српске и заступамо њихове интересе - закључио је Шулић.