latinica  ћирилица
29/11/2021 |  08:05 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Цицовић: Српска и Србија настављају заједничке пројекте (ВИДЕО)

Србија је најзначајнији инвеститор у Српској, заједнички градимо инфраструктурне пројекте, заједнички користимо природне ресурсе, рекао је Млађен Цицовић, шеф Представништва Српске у Србији, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Млађен Цицовић - Фото: РТРС
Млађен ЦицовићФото: РТРС

- Радимо на повезивању ауто-путем наша два највећа града Београда и Бањалуке. У припреми је документација за ауто-пут Београд-Сарајево, као и изградња хидроцентрале Бук Бијела. Нема града у Српској у који није стигла помоћ из Србије - нагласио је Цицовић.

Он је истакао и значај јуче отвореног моста "Братољуб" у Љубовији.

- Мост "Братољуб" у наредном периоду даће посебан печат развоју Подриња, али и укупним односима Србије и Републике Српске, прије свега робног промета, јер до сада имали смо само два прелаза у Вишеграду и Зворнику - нагласио је Цицовић, додавши да заједнички пројекти Српске и Србије износе око 800 милиона евра.

Цицовић је прокоментарисао и недавни сусрет предсједника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина.

- Сусрет Путина и Вучића значајан је за наш народ, јер Србија и Русија имају одличне односе, сарадња на највишем нивоу, и сигурно да то не може штетити интересима Српске. Договор око цијене гаса и нас у Српској све је обрадовао, јер знамо да се ради на повезивању гасовода Српске и Србије - истакао је Цицовић.

Грађани Српске немају никакве проблеме око уласка у Србију.

- Иду новогодишњи празници, сви наши грађани могу долазити као што су и сада у Србију. У угоститељским објектима могу боравити са потврдама о вакцинацији у Српској, као и грађани Србије - поручио је Цицовић.