latinica  ћирилица
30/11/2021 |  08:05 ⇒ 08:09 | Аутор: novosti.rs

Љиљани Хабјановић Ђуровић у Москви уручено престижно признање

Престижна Златна медаља Александра Сергејевича Пушкина, награда за животно дјело, додијељена је књижевници Љиљани Хабјановић Ђуровић, у оквиру завршне свечаности Међународног словенског форума умјетности "Златни витез" у Москви, у свечаној сали Храма Христа Спаситеља.
Љиљана Хабјановић Ђуровић -
Љиљана Хабјановић Ђуровић

Ова манифестација одржана је под покровитељством Министарства културе Руске Федерације, подршку њеног председника Владимира Путина, као и патријарха московског и целе Русије, Кирила, и под слоганом "За највише идеале и уздизање људске душе".

У оквиру приредбе и раскошног музичко-сценског програма, којим је руководио Николај Петрович Бурљајев, додијељене су награде фестивала најзаслужнијим ствараоцима и посленицима културе.

Захваливши се Међународном словенском форуму и "свима онима који сматрају да њено дјело заслужује високо признање", Љиљана Хабјановић Ђуровић је рекла:

- Хвала свима који воле Србију, хвала Светом Сергију Радоњешком под чијим се духовним окриљем одржава Фестивал "Златни витез", хвала Пресветој Богородици, хвала Христу за сва наша постигнућа.

Након уручења награде, Љиљани Хабјановић Ђуровић, Николај Петрович Бурљајев је прочитао њену песму посвећену Светом Сергију Радоњешком под називом "Две душе", а великој свечаности у Храму Христа Спаситеља присуствовали су и представници Амбасаде Републике Србије у Руској Федерацији.