latinica  ћирилица
30/11/2021 |  15:29 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Влада подржава све активности које баштине културу сјећања на српска страдања

Влада Републике Српске и њен предсједник Радован Вишковић са дужним поштовањем односе се према свим организацијама и удружењима, проистеклим из Одбрамбено отаџбинског рата, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.
Влада Републике Српске - Фото: Тwitter
Влада Републике СрпскеФото: Тwitter

- Наглашавамо да Влада пружа пуну подршку свим активностима које баштине културу сјећања на страдања српског народа током Одбрамбено-отаџбинског рата, укључујући и "Гарду Пантери", који су дали немјерљив допринос одбрани Републике Српске. Управо је подршка Владе и премијера оваквим активностима Удружења "Гарда Пантери" била разлог данашњег састанка у кабинету предсједника Владе, којем су присуствовали најужи чланови породица команданата ове јединице Бранка Пантелића Пантера и Љубише Савића Маузера - наводи се у саопштењу Владе поводом написа о кредибилитету предсједника Удружења ветерана "Гарда Пантери".

Из Владе додају да је "ово била прилика да предсједник Владе изрази поштовање и захвалност због храбрости коју су, у најтежим временим за српски народ, исказивали припадници "Гарде Пантери", не жалећи ни сопствене животе да би ми данас живјели у слободи".

- Жао нам је што је присуство предсједника удружења Петра Цвијетиновића у медијима умањило значај данашњег састанка предсједника Владе са члановима породице Пантелић и Савић, чијег јунаштва и храбрости се са поносом сјећамо - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да Влада нити жели нити може да се мијеша у унутрашњу организацију било којег удружења или организације, проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, наглашавајући да ће Влада и ресорно министарство и у будућности наставити да кроз разне програме подршке, ради на унапређењу положаја и статуса бораца и чланова њихових породица.