latinica  ћирилица
30/11/2021 |  20:15 ⇒ 01/12/2021 | 07:03 | Аутор: РТРС

НСРС: Размотрен Консолидовани извјештај о извршењу буџета

Народна скупштина Републике Српске, у вечерњем дијелу засједања, размотрила је Консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за прво полугодиште.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

У Извјештају се наводи да су приходи и примици планирани буџетом остварени у износу од 2,272 милијарде КМ.
У извјештају се истиче да су буџетски приходи у прва два квартала ове године остварени у износу од 1,473 милијарде КМ.

Структуру прихода чине приходи од директних пореза у износу од 712,5 милиона КМ, индиректни порези у износу од 646,9 милиона КМ и непорески приходи од 112,5 милиона КМ.

Претходно је размотрен Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о рибарству, Нацрт закона о културним добрима, Нацрт закона о међубанкарским накнадама код платних трансакција на основу платних картица, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету.

Сједница ће бити настављена сутра у 10.00 часова, уз пренос на РТРС плусу и нашем порталу.

Преостале тачке дневног реда су Извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2020. годину, Извјештај о извршењу Плана рада и Финансијског плана Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске за период 1. јануар-31. децембар 2020. године, Специјални извјештај Институције омбудсмана за људска права БиХ о ефикасности законских рјешења о професионалној рехабилитацији и запошљавању лица с инвалидитетом у Босни и Херцеговини, Приједлог одлуке о распуштању Скупштине општине Билећа, те Избор и именовање.