latinica  ћирилица
02/12/2021 |  09:52 | Аутор: РТРС

Queen Estrada организује Бањалучку гитаријаду

По седми пут, Queen Estrada 5. децембра у Клубу студената организује Бањалучку гитаријаду, са циљем промовисања локалне музичке сцене и подршке младим музичарима.
Бањалучка гитаријада - Фото: РТРС
Бањалучка гитаријадаФото: РТРС

- Ново издање Бањалучке гитаријаде биће, као и прошле године, реализовано као онлине такмичење снимљено у Клубу студената, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, а публика ће имати прилику да погледа снимке наступа свих бендова на Јутјуб каналу Queen Estrade и гласа за своје фаворите до 24. децембра, када ћемо сазнати ко су побједници седме Бањалучке гитаријаде - саопштено је из Queen Estrade.

На овогодишњој Гитаријади своје свирачко и стваралачко умијеће показаће сљедећи бендови: Charna, Aberdar, Без рикверца, Под притиском, Вибра i Futurephobia. 

О побједницима ће одлучити стручни жири у чијем ће се саставу налазити легендарна имена домаће рок сцене, али и публика, која ће такође моћи да гласа за најбољи бенд и то путем Инстаграм и Фејсбук профила Бањалучке гитаријаде, тако што ће лајковати фотографију својих фаворита.

Бенд са највише лајкова са обе странице освојиће награду публике, у виду ваучера за одржавање проба у Музичкој вјежбаоници "Charlie", док је награда за побједике изабране од стране стурчног жирија снимање ауторске музике у Музичком центру "Pavarotti" у Мостару.