latinica  ћирилица
02/12/2021 |  12:52 | Аутор: Независне

Бањалучанка Кристина Млинар побједник Међународног фестивала Универсонг (ВИДЕО)

Бањалучанка Кристина Млинар побједник је овогодишњег Међународног Универсонг фестивала поп музике који је приредила Организација европских музичких фестивала ОРФЕУМ из Шпаније.
Кристина Млинар - Фото: Facebook
Кристина МлинарФото: Facebook

Импозантан међународни жири од 18 чланова састављених од угледних музичких и естрадних имена, композитора, продуцената, културних и јавних радника, додијелио јој је највећи број бодова.

Освајањем Гранд при фестивала Кристина је на најбољи начин оправдала повјерење “Словенског културног центра“ из Бањалуке који ју је кандидовао за ову престижну музичку манифестацију.

Друго мјесто освојила је Франциска Мартинс из Португала, а треће Ванеса Сиви из Пољске.

Кристина Кики Млинар је широм Републике Српске познатија по дјевојачком презимену Ивановић и по некад популарној дјечијој музичкој емисији “Кики шоу“ емитованој на Радио-телевизији Републике Српске. Тада је имала 12 година, а данас је студент завршне године мастер студија на Музичком конзерваторијуму “Ђузепе Тартини“ у Трсту.

У досадашњој музичкој каријери освојила је више домаћих и међународних признања у конкуренцији виолиниста и вокалних солиста. Представљала је 2007. године Босну и Херцеговину на “Славјанском базару“ у Витебску (Бјелорусија) који важи за један од највећих фестивала умјетности у свијету и освојила треће мјесто у категорији младих од 8 до 14 година.

Наступ Кристине Млинар можете погледати на 51.12 минуту видео клипа.