latinica  ћирилица
04/12/2021 |  08:41 | Аутор: СРНА

Угажен снијег на коловозу у планинским предјелима

На путевима у Републици Српској и ФБиХ у вишим планинским предјелима и преко превоја мјестимично има угаженог снијега на коловозу и поледице, док је због ниске температуре поледица могућа и у нижим предјелима, на свим мокрим или влажним дионицама.
Снијег у Невесињу - Фото: РТРС
Снијег у НевесињуФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске наводе да је видљивост због магле мјестимично смањена у котлинама и дуж ријечних токова, а да је додатан опрез неопходан и на дионицама у усјецима и поред камених косина, због учесталих одрона, као и на путевима са санационим радовима, гдје је обавезно поштовање привремене сигнализације.

Због сњежних сметова обустављен је саобраћај на регионалном путу Улог - Кланци, преко превоја Морине.

Завршен је дио радова на реконструкцији магистралног пута Драксенић - Врбашка, односно од Орахове према Врбашкој, те се саобраћај на тој дионици, одвија редовно.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Козарска Дубица - Драксенић - граница БиХ/Хрватске /Јасеновац/.

На дионици магистралног пута Бањалука /Рударска/ - Стари Мајдан измијењен је режим у одвијању саобраћаја због санације клизишта.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш - Дервента - Жировине и Дервента /Жировине/ -Врхови.

На регионалном путу Угљевичка Обријеж - Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера", измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка - Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Проходан је пут Водице - Врбашка један, поддионица Мраковица - Подградци.

До краја године на магистралном путу Руданка - Добој један, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела "Путниково брдо два", измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је саобраћај и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

На дионици магистралног пута Црна Ријека - граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу "Угар".

На магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово саобраћај се повремено обуставља у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

На дионици регионалног пута Добро Поље - Јажићи - Грајсољци измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова, као и на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/.

На дионици локалног пута Ланишта - Марковић поље, саобраћај се повремено обуставља у времену од 8.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пуштања саобраћај збо деминирања терена на подручју локалне заједнице Ланишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље - Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

На подручју ФБиХ на магистралном путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу "Чакловићи", саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу "Скела" на магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 22.00 до 6.00 часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

У току су радови на магистралном путу Јабланица-Мостар, на дијелу од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића, због чега се од 8.00 до 16.00 часова саобраћа наизмјенично једном траком.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. /крај/аб

На подручју ФБиХ од поноћи поново почињу обуставе саобраћаја кроз тунел "Црнаја" на путу Коњиц - Јабланица у ноћним сатима, од 23.30 до 4.30 часова.

На магистралном путу Тузла - Калесија, због радова у тунелу "Чакловићи", саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.