latinica  ћирилица
05/12/2021 |  16:06 ⇒ 18:43 | Аутор: СРНА

СНСД Бањалука: Станивуковић да исплати накнаде породиљама

На састанку предсједника СНСД-а Милорада Додика, руководства Градског одбора СНСД-а Бањалука и представника странака коалиционе већине у Скупштини града закључено је да та коалиција остаје при ставу да неће учествовати у скупштинским засједањима док актуелни градоначелник /Драшко Станивуковић/ у потпуности не спроведе одлуке градског парламента.
Градски одбор СНСД Бањалука - Фото: Screenshot
Градски одбор СНСД БањалукаФото: Screenshot

- Остајемо при заједничком ставу да нећемо учествовати у скупштинским засједањима све док актуелни градоначелник у потпуности не спроведе одлуке које је у демократској процедури, гласањем, донијела Скупштина града. Прије свега, то се односи на једнократну исплату пуне накнаде породиљама у износу од 500 КМ - саопштено је из Градског одбора СНСД-а.

На данашњем састанку је закључено да је коалиција странака која чини већину у Скупштини града на челу са СНСД-ом чврста и одлучна да својим радом допринесе општем напретку грађана и града Бањалука.

Закључено је и да одборници странака које чине већину у Скупштини града нису фактор који блокира процесе у граду, већ управо супротно.

- Као одговоран политички партнер учествоваћемо у свим осталим скупштинским активностима, а посебно одговорно и припремљено у изради приједлога буџета за 2022. Очекујемо да се усвоји реалан буџет који ће задовољити наш циљ равномјерног развоја цијелог градског подручја, који има за циљ да постигне видљив напредак Бањалуке у свим подручјима живота и рада у години испред нас - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да представници коалиционе већине у Скупштини града Бањалука наглашавају незадовољство и забринутост због нерада и неспособности тренутне Градске управе која директно штети грађанима и животу у главном граду Републике Српске.

Додик, који је и лидер СНСД-а, састао се данас са руководством Градског одбора странке, чији је предсједник Владо Ђајић, те представницима странака коалиционе већине у локалној Скупштини.