latinica  ћирилица
06/12/2021 |  21:04 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

Уручене награде за најбоље волонтере и најбољем организатору волонтирања

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, поводом обиљежавања Међународног дана волонтера, вечерас је у Бањалуци уручила републичке награде за најбоље волонтере и најбољем организатору волонтирања у Српској за ову годину.
Уручене награде волонтерима - Фото: РТРС
Уручене награде волонтеримаФото: РТРС

Удружење грађана Центра за едукацију "Твоја ријеч" награђено је као организатор волонтирања, а награђени волонтери су Ратко Радовић из Фоче, Дајана Башић из Прњавора, Александар Раде Ћоровић из Бањалуке и Недељко Гаврановић из Приједора.

Давидовићева је изјавила новинарима да награде за четири најбоља волонтера износе двије просјечне плате у Републици Српској, док награда за најбољег организатора волонтирања износи четири просјечне плате у Српској.

Она је изразила захвалност свим волонтерима који издвајају своје слободно вријеме и чине велику хуману ствар за грађане Републике Српске којима је помоћ најпотребнија.

Давидовићева је рекла да су, због пандемије вируса корона, волонтери у Републици Српској радили у отежаним условима, али да их то није спријечило да се баве хуманим послом - да помажу људима.

Предсједник Удружења грађана Центра за едукацију "Твоја ријеч" Оливера Ратковић навела је да је Удружење испунило сва очекивања у свом раду и ове године добило статус удружења од јавног интереса.

Ратковићева је честитала Међународни дан волонтера свим младима који су срећни, вољни и спремни да пруже помоћ онима којима је потребна.