latinica  ћирилица
07/12/2021 |  10:16 ⇒ 11:34 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Кодекс" спроведени у Тужилаштво (ВИДЕО)

Седам од девет ухапшених у јучерашњој акцији "Кодекс" предати су јутрос у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.
Акција "Кодекс", спровођење у Тужилаштво -
Акција "Кодекс", спровођење у Тужилаштво

Полицијска управа Бањалука доставила је Тужилаштву извјештај против лица М.В. /42/, Ф.Б. /28/, П.М. /26/, В.З. /22/, С.М. /26/, А.М. /26/, Г.Ђ. /42/ и лица Л.Б. из Бањалуке /22/, које није доступно органима гоњења, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Они су осумњичени за набавку и препродају кокаина и марихуане корисницима на подручју града Бањалука.

- Осумњичена лица слободе су лишена у оквиру шестомјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва и Полицијске управе Бањалука. Од почетка 2020. године до 6. децембра ове године осумњичена лица су вршила набавку и препродају кокаина и марихуане корисницима на подручју града Бањалука - наводи се у саопштењу.

Осумњичени за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога спроведени су ради испитивања у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Након испитивања, тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора.

Акција "Кодекс" била је усмјерена на откривање криминалне групе која се бавила неовлашћеном производњом и прометом опојних дрога. 

У акцији је пронађено 2.104 килограма марихуане и око 260 грама кокаина.

Претреси су вршени на 14 локација, које користе осумњичена лица.

У акцији су ухапшени Милорад Вуковић, звани Луис, Петар Марјановић, Аљоша Марић, Саша Мирковић, Филип Бојић, Владимир Зечић, Драган Драгичевић, Горан Ђурица и Дарко Јарић. Акцијом је обухваћен и Лука Брковић, али он се налази у иностранству.