latinica  ћирилица
08/12/2021 |  10:38 ⇒ 11:00 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за осам лица због трговине дрогом

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је притвор за осам лица због сумње да су набављала и препродавала марихуану и кокаин, од којих једно није доступно органима гоњења, па је упућен приједлог да се за њим распише потјерница.
Акција "Кодекс", спровођење у Тужилаштво -
Акција "Кодекс", спровођење у Тужилаштво

Притвор је предложен за Милорада Вуковића /42/, Филипа Бојића /28/, Петра Марјановића /26/, Владимира Зечића /22/, Сашу Мирковића /26/, Аљошу Марића /26/ и Горана Ђурицу /42/, саопштено је из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

У саопштењу се додаје да је приједлог за притвор, заједно са приједлогом Суду за расписивањем потјернице, стављен и за осумњичено лице Л.Б. /22/ из Бањалуке, које није доступно органима гоњења.

Ова лица су осумњичена да су од 2020. године до 6. децембра ове године набављала и препродавала марихуану и кокаин корисницима на подручју Града Бањалука.

Тужилац је предложио притвор због бјекства осумњиченог лица, као и због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Повезане вијести:

Акција "Кодекс": Позната имена ухапшених