latinica  ћирилица
09/12/2021 |  10:59 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Погледајте аутомобиле заплијењене у акцији "Сториџ 2" (ФОТО)

У акцији "Сториџ 2" привремено је одузето 11 аутомобила, саопштено је данас из МУП-а Републике Српске.
Акција "Сториџ 2" - Фото: РТРС
Акција "Сториџ 2"Фото: РТРС

- Приликом претреса који су извршени на више од 50 локација на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града пронађено је и привремено одузето 11 путничких моторних возила, 1.850 евра, 70.000 КМ, једна полуаутоматска пушка, три аутоматске пушке, два пиштоља, одређена колична муниције, већи број мобилних телефона, таблет уређаја, већи број сим картица и преносивих меморијских уређаја - наведено је у саопштењу.

Из МУП-а наводе да је откривена и импровизована лабораторија за вјештачки узгој опојне дроге марихуане са пратећим дијеловима.

Подсјећамо, 20 лица која су јуче ухапшена у овој акцији због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела организовани криминалитет, у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога, неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом и кривично дјело кријумчарење људи, предата су данас Тужилаштву БиХ.

Организована криминална група осумњичена је да је дужи период кријумчарила дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом за Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач изјавио је да ће ухапшени у акцији "Сториџ 2" дати корисне податке полицији и Тужилаштву. Најавио је наставак ових активности.