latinica  ћирилица
26/12/2021 |  18:41 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" - прикупљено више од пола милиона КМ (ФОТО/ВИДЕО)

Одржано је 12. Донаторско вече "С љубављу храбрим срцима". Циљ овогодишње акције је прикупљање средстава за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама. Хуманитарни број 1411 до сада је позван 61.011 пута, а на жиро рачун је уплаћено 474.520 марака, од чега је из буџета предсједнице Републике Српске за Донаторско вече уплаћено 100.000 марака.
С љубављу храбрим срцима - Фото: РТРС
С љубављу храбрим срцимаФото: РТРС

Донаторско вече је одржано под покровитељством предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић.

Волим другаре, волим бити овдје, али немам како доћи! То је слоган овогодишње хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима".

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Усљед недостатка превозних средстава, више од двије и по хиљаде дјеце са интелектуалним потешкоћама у Српској је без стручне помоћи и њихов развој је отежан. А као и друга дјеца и млади, и они желе да се друже, да своје вријеме испуне срећом и весељем.

У Српској дјелују 33 Удружења која су дио Савеза за помоћ ментално недовољно развијених лица. Члановима је једина жеља да имају исту прилику као и њихови вршњаци у градовима - а возилима би дјеца из удаљенијих мјеста могла доћи до њима најближих центара.

С љубављу храбрим срцима (Фото: РТРС)

- Превозна средства неће значити само за одвоз до центра, отвориће друге могућности, за одласке на манифестације, културне догађаје, и до медицинских центара у Српској и ван ње - рекла је предсједница Савеза за помоћ ментално недовољно развијених лица Републике Српске Татјана Спасојевић.

А да би прикупили средства за возила, помажу другари из свих крајева Српске. Млади умјетници својим умјетничким ангажманом дали су допринос успјешној реализацији акције.

Хуманитарна акција и ове године успјешно је организована под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Подсјећамо, хуманитарни број 1411 биће активан до 31. децембра ове године. Позивом на овај број грађани могу да подрже акцију са једном марком.

Повезане вијести:

Од Владе Републике Српске за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима" 80.000 КМ

Брнабић: "С љубављу храбрим срцима" - подршка онима којима је помоћ најпотребнија (ВИДЕО)