latinica  ћирилица
29/12/2021 |  08:23 ⇒ 11:46 | Аутор: РТРС

У Добоју се данас отвара ИТЦ Радио телевизије Републике Српске (ВИДЕО)

У Добоју се данас отвара Информативно технички центар Радио телевизије Републике Српске. За добојску регију ће то бити од великог значаја, изјавио је градоначелник Добоја Борис Јеринић за наш Јутарњи програм
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Осим руководства РТРС-а, велику подршку отварању ИТЦ-а имали су и од Владе Републике Српске.

Јеринић је истакао да Добој наставља са развојем.

Истакао је да ће Добој у наредном периоду водити пронаталитетну политику уз жељу да се у њему млади осјећају своји на своме.

- Усвојен буџет који има развојну копмпоненту. Једна од новина је и подстицај љекарима, а 20 станова ће град купити у 100 процентној цијени. Осјети се прилив становништва у Добој, водимо рачуна о популационој политици, многи брачни парови могу конкурисати за стан, а услов је да посљедње три године имају мјесто пребивалишта у Добоју - нагласио је Јеринић.

У Добоју је у току и неколико великих инфраструктурних пројеката, а свакако да је највећи изградња болнице.  

- Завршена је компплетна бетонска конструкција, поставља се вањска столарија и инсталације. Рок изградње је крај 2022. године гдје ћемо добити најсавременију болницу у региону, па и на Балкану. Здравствени радници ће добити врхунске услове за рад, а пацијентиу бољи ниво услуга за цијелу добојску регију - истакао је градоначелник Добоја.  

Јеринић је подвукао да је у овом пројекту имао велику помоћ Владе и институција Републике Српске.