latinica  ћирилица
09/01/2022 |  08:35 ⇒ 10/01/2022 | 07:31 | Аутор: РТРС

Српска прославила Дан Републике; Преглед активности (ФОТО/ВИДЕО)

Република Српска обиљежава Дан Републике - 9. јануар.
Званичници Српске на Свечаном дефилеу - Фото: РТРС
Званичници Српске на Свечаном дефилеуФото: РТРС

Света архијерејска литургија, Свечани дефиле, концерта оркестра МУП-а, ватромет, као и концерте поводом Дана Републике погледајте на нашем порталу.

Погледајте СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ:

20.00 - У Бањалуци ватромет поводом Дана Републике Српске.

19.56 - У Бањалуци је одржан концерт Полицијског оркестра МУП-а Српске поводом Дана Републике.

16.50 - Грађани славе Дан Републике; Погледајте њихове фотографије

14.30 - Свечани дефиле возила у Требињу

13.51 - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао за РТРС да је Српска обиљежавањем 30 година постојања послала поруке мира, позивајући на заједнички живот, разумијевање и уважавање уз поштовање Устава БиХ.

13.37 - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је за РТРС да је свечани дефиле на Тргу Крајине у Бањалуци протекао у најбољем реду, достојанствено и мирно, као и читав програм обиљежавања Дана Републике.

13.29 - У општини Источно Ново Сарајево на Дан Републике - 9. јануара развијена je застава Републике Српске и свих Срба која је, према званично доступним подацима, најдужа застава у Европи, најављено је из ове локалне заједнице.

13.02 - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је 9. јануар - Дан Републике, поручивши да је Република Српска остварање сна српског народа на овим просторима и гарант опстанка.

13.00 - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас да никада нећемо одустати од Републике Српске.

12.45 - Хеликоптери МУП-а Републике Српске и Хеликоптерског сервиса учествовали су данас на Свечаном дефилеу поводом Дана Републике

12.40 - "Пукни зоро" на Свечаном дефилеу поводом Дана Републике 

12.35 - Припадници ешалона САЈ-а МУП-а Српске пјевали су на Свечаном дефилеу музичку нумеру "За крст".

12.20 - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсјендиштва БиХ Милорад Додик и министар унутрашњих послова Драган Лукач предводили су Свечани дефиле поводом Дана Републике.

11.55 - У Бањалуци је у току Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске.

11.15 - Узалуд је све човјеку ако сав свијет задобије, а душу своју изгуби, поручио је Његова светост патријарх српски Порфирије окупљеним вјерницима у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

10.40 - Завршене су и посљедње припреме за Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

10.05 - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић стигла је у Храм Христа Спаситеља у Бањалуци гдје је у току Света архијерејска литургија.

Литургији присуствује и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и премијер Радован Вишковић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Свету архијерејску литургију трећег дана Божића служи Његова светост патријарх српски Порфирије уз саслужење више архијереја СПЦ.

09.26 -  Све активност поводом Дана Републике можете пратити и преко нашег Отвореног програма.

09.19 - Борци ветерани Прве моторизоване Гардијске бригаде Главног штаба Војске Републике Српске спремни за свечани дефиле, са ратним заставама, као и бригадном дужине 25 метара.

Ветерани спремни за дефиле (Фото: РТРС)

08.55 - Патријарх Порфирије служи поводом Дана Републике и трећег дана Божића посвећеног Светом првомученику и архиђакону Стефану Свету архијерејску литургију у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Патријарх Порфирије испред Храма Спаситеља у Бањалуци (Фото: РТРС)

Српски патријарх стигао је заједно са Његовим преосветшетнством епископом бањалучким Јефремом, митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем и осталим архијерејима СПЦ.

Патријарх Порфирије испред Храма Спаситеља у Бањалуци (фото: РТРС)

Патријарха Порфирија дочекао је пред храмом велики број вјерника, свештенства и монаштва који су га замолили да се помоли за све људе и пожељели му срећан Божић.

Светој литургији присуствује велики број вјерника.

Патријарх Порфирије испред Храма Спаситеља у Бањалуци (Фото: РТРС)

08.54 - Читаоци нашег портала, гледаоци и слушаоци Радио телевизије Републике Српске, слали су нам фотографије застава Српске које красе њихове домове поводом Дана Републике.

08.20 - Никад још није било да се неком оспорава крсна слава, а ријетко је било да крсну славу слави цијела држава, сви грађани, изјавио је српски академик и књижевник Матија Бећковић гостујући у Отвореном програму наше телевизије поводом Дана Републике.

07.55 - Поводом Дана Републике вечерас ће бити одржани концерти широм Српске, а један од њих почеће у 19.00 часова на платоу испред Палате Републике Српске у Бањалуци.

Члан Полицијског оркестра Радиша Рачић позвао је грађане да присуствују концерту.

Концерте можете пратити и на нашем програму.