latinica  ћирилица
13/01/2022 |  13:01 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Здравствени радници у Бихаћу траже плату или слиједи штрајк

Здравствени радници у Бихаћу данас су мирним протестним окупљањем изразили незадовољство понашањем надлежних кантоналних институција и најавили да ће, уколико им најкасније сутра не буде исплаћена децембарска плата, приступити исказивању радничке непослушности, а у крајњем случају и ступити у генерални штрајк.
Дом здравља Бихаћ - Фото: klix.ba
Дом здравља БихаћФото: klix.ba

Запослени у Дому здравља Бихаћ истакли су да су огорчени понашањем владајућих структура и радом Завода здравственог осигурања Унско-санског кантона.

Радници Дома здравља сматрају да не постоје разлози да већ данас не буде исплаћена децембарска плата, што је обавеза из прошле године и сматрају да се ради о политиканству.

Здравствени радници у Бихаћу нису добили децембарску плату јер Завод здравственог осигурања Унско-санског кантона није на вријеме усвојио финансијски план.

Најављено је да ће Скупштина Кантона овај документ, који гарантује исплату плата здравственим радницима, разматрати 19. јануара, али с обзиром на вишемјесечну парламентарну кризу у овом кантону, запослени у здравственим установама страхују да ли ће план бити усвојен и тада.