latinica  ћирилица
13/01/2022 |  14:48 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Јахорина: Свечано пуштен у рад шестосјед "Tрново" (ВИДЕО)

Данас је на Јахорини у рад свечано пуштен шестосјед Трново.
Шестосјед "Tрново" - Фото: СРНА
Шестосјед "Tрново"Фото: СРНА

Капацитет шестосједа је 2.400 скијаша на сат, а дужина му је 600 метара.

То је посљедња од 10 инвестиција на Јахорини које су рађене у прошлој години уз помоћ Владе Републике Српске.

Осим изградње шестосједа "Трново", генерални директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић истакао је да је изграђена и нова стаза, нови дјечији полигон.

Од данас Јахорина је отворена ка општини Трново.

Љевнаић је истакао да ће ове године радити и на освјетљавању ове стазе и да ће бити спремна за ноћно скијање наредне сезоне.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек рекао је да је прије двије године, када се ушло у овај пројекат, општина Трново имала буџет од 900.000 марака.

Олимпијски центар неће на овоме стати. Већ почињу припремни радови за пројекат гондоле Пале – Јахорина.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић захвалио је свима који су учествовали у овом инвестирању на Јахорини, те истакао да се тек очекују бенефити и од овог отварања Јахорине ка Трнову, стварању услова за љетни туризам.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић нагласио је да је Влада Српске у овом инвестиционом циклусу уложила више од 92 милиона марака, а да је то огроман замајац за приведу не само Источног Сарајева.

Захваљујући овим улагањима општина Трново сада сигурно има нове сигурне изворе финасирања и може много релаксираније да улази у нове инфраструктурне пројекте.