latinica  ћирилица
14/01/2022 |  20:18 ⇒ 15/01/2022 | 10:03 | Аутор: РТРС

Ђоковић пред судом брани право да одбрани трофеј на терену (ВИДЕО)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, саслушан је од стране имиграционих челника, а затим ће случај бити пребачен Савезном суду када ће уследити нови процес.

Саслушање Ђоковића пред Савезним судом (ВИДЕО)

Завршено саслушање

Новак Ђоковић је обавио разговор са имиграционим властима, послије чега је пребачен у притвор, гдје ће сачекати саслушање пред Судом. 

Саслушање ће бити одржано око 00.15 часова по средњеевропском времену. 

Министар Хок: Ђоковић ризик за Аустралију

- Алекс Хок је признао да је Ђоковић невакцинисан ушао у земљу уз важећи медицински изузетак и да представља мали ризик да шири вирус, обзиром да је недавно прележао вирус корона -  преноси аустралијски Ејџ.

Како се наводи, разлог за евентуалну депортацију српског тенисера је то што би "током двије недјеље могао да поремети поредак у држави, јер би присуство особе која није вакцинисана и не прати ковид протоколе, утицало на негативно расположење према обавезној вакциниацији".

- Адвокат Блажо Недић нагласио је да ће Новак на саслушању у згради Савезног суда пред имиграционим властима сам изнети свој случај, док ће уз њега бити и његов правни тим, који нема право да се оглашава током овог дијела процеса.

- Почело је саслушање Новака Ђоковића преносе аустралијски медији.

-  Данас је одлучено да случај буде подигнут на виши ниво, те је са суда државе Викторија случај пребачен на Федерални суд.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

- У 22 часа по средњоевропском времену (08.00 по локалном) у канцеларији његових адвоката саслушава га имиграциона служба Аустралије. Од тог тренутка тече му и имиграциони притвор који обезбјеђују два гранична полицајца која ће бити у канцеларији.

- Предвиђено је да Новак Ђоковић буде саслушан и пред Федералним судом у ноћи између петка и суботе по нашем времену (00.15) односно у суботу од 10.15 по локалном. Вођење поступка поверено је судији Џону О'Калахану.

- Предвиђено је да у канцеларији адвоката буде до 04.00 по средњеевропском, односно 14 часова по локалном времену, после чега имиграциони притвор наставља на за сада непознатој локацији.

Преглед данашњих дешавања из Аустралије о случају Новака Ђоковића