latinica  ћирилица
14/01/2022 |  20:18 ⇒ 15/01/2022 | 10:03 | Аутор: РТРС

Ђоковић пред судом брани право да одбрани трофеј на терену (ВИДЕО)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, саслушан је од стране имиграционих челника, а затим ће случај бити пребачен Савезном суду када ће уследити нови процес.
Новак Ђоковић  (Фото:AP Photo / Andy Brownbill) -
Новак Ђоковић (Фото:AP Photo / Andy Brownbill)

Саслушање Ђоковића пред Савезним судом (ВИДЕО)

Завршено саслушање

Новак Ђоковић је обавио разговор са имиграционим властима, послије чега је пребачен у притвор, гдје ће сачекати саслушање пред Судом. 

Саслушање ће бити одржано око 00.15 часова по средњеевропском времену. 

Министар Хок: Ђоковић ризик за Аустралију

- Алекс Хок је признао да је Ђоковић невакцинисан ушао у земљу уз важећи медицински изузетак и да представља мали ризик да шири вирус, обзиром да је недавно прележао вирус корона -  преноси аустралијски Ејџ.

Како се наводи, разлог за евентуалну депортацију српског тенисера је то што би "током двије недјеље могао да поремети поредак у држави, јер би присуство особе која није вакцинисана и не прати ковид протоколе, утицало на негативно расположење према обавезној вакциниацији".

- Адвокат Блажо Недић нагласио је да ће Новак на саслушању у згради Савезног суда пред имиграционим властима сам изнети свој случај, док ће уз њега бити и његов правни тим, који нема право да се оглашава током овог дијела процеса.

- Почело је саслушање Новака Ђоковића преносе аустралијски медији.

-  Данас је одлучено да случај буде подигнут на виши ниво, те је са суда државе Викторија случај пребачен на Федерални суд.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

- У 22 часа по средњоевропском времену (08.00 по локалном) у канцеларији његових адвоката саслушава га имиграциона служба Аустралије. Од тог тренутка тече му и имиграциони притвор који обезбјеђују два гранична полицајца која ће бити у канцеларији.

- Предвиђено је да Новак Ђоковић буде саслушан и пред Федералним судом у ноћи између петка и суботе по нашем времену (00.15) односно у суботу од 10.15 по локалном. Вођење поступка поверено је судији Џону О'Калахану.

- Предвиђено је да у канцеларији адвоката буде до 04.00 по средњеевропском, односно 14 часова по локалном времену, после чега имиграциони притвор наставља на за сада непознатој локацији.

Преглед данашњих дешавања из Аустралије о случају Новака Ђоковића