latinica  ћирилица
16/01/2022 |  11:35 ⇒ 13:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Скандалозна одлука суда у Аустралији и бруталне лажи о вакцинацији у Србији

Одлука о протјеривању Новака Ђоковића је скандалозна и показала је како у неким другим земљама функционише, односно не функционише владавина права, изјавила је предсједница Владе Србије Ана Брнабић.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC)

Брнабић је, поводом одлуке Федералног суда Аустралије о Новаку Ђоковићу, рекла да јој је "невјероватно да имамо двије потпуно опречне одлуке суда у року од само неколико дана и 11 дана физичког и психичког малтретирања".

- Kао предсједница Владе Србије нисам срећна, али не треба бити ни превише емотиван. Једва чекам да видим Новака Ђоковића у својој земљи, у Србији и да некако заједно прођемо све ово и да му пружимо подршку у овим тешким тренуцима -рекла је Брнабић послије гласања на референдуму за измену Устава Србије.

Истакла је да су се у Аустралији од представника тамошњих власти чуле невјероватно бруталне лажи о вакцинацији у Србији.

- Отворене лажи у Аустралији од стране представника државе, који каже да је вакцинација у Србији испод 50 одсто. Ми имамо у овом тренутку 58 одсто потпуно вакцинисаних, а 37 одсто вакцинисаних трећом бустер дозом, што је много боље него у многим земљама ЕУ, укључујући Хрватску, Естонију, Румунију, Бугарску и још неке земље - навела је премијерка Србије.

Нагласила је да се нада да захваљујући гласању на референдуму о промјени Устава таква протјеривања људи никад неће бити могућа у Србији.

- Да то у Србији, кад некоме дате визу, значи да та особа може да уђе у вашу земљу, а не да пропутује пола свијета да би је онда само избацили - истакла је Брнабић.