latinica  ћирилица
16/01/2022 |  14:55 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Тениски савез Српске разочаран одлуком аустралијских власти

Тениски савез Републике Српске саопштио је да је депортација Новака Ђоковића из Аустралије највећи пораз који је спорт икада доживио, а да се најбољи тенисер свијета својим држањем и понашањем на терену и изван терена још једном понио као побједник.
Драшко Милиновић и Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Драшко Милиновић и Новак ЂоковићФото: РТРС

- Разочарани смо одлуком аустралијских власти да депортују Новака Ђоковића из земље и не дозволе му учешће на Гренд слему на којем је исписао историју. Дајемо пуну подршку шампиону Ђоковићу, најбољем свјетском тенисеру, његовој породици и тиму - истиче се у саопштењу Тениског савеза Републике Српске.

Из Тениског савеза поручују да су разочарани чињеницом да је нарушено начело према којем није дозвољено уплитање политике у спорт, те забринути због поруке која је послата из Аустралије свим спортистима свијета.

- Све што се у претходних десетак дана дешавало у Аустралији нанијело је огромну штету спорту, а несумњиво је највише изгубио сам турнир, јер је остао без најбољег играча у историји овог спорта - наводи се у саопштењу.

Свим својим потезима, скромношћу, одмјереношћу, хуманошћу, Новак је показао да је велики човјек и спортиста и један од ријетких који је увијек реаговао на све људске невоље, чак и у Аустралији, свесрдно помагао, напомиње се у саопштењу.

- Због тога смо још више разочарани интерпретацијом аустралијских власти које су у образложењу пресуде навеле да је Новак "пријетња за здравље" и да је одлука донесена у "јавном интересу" - истичу у Тениском савезу Републике Српске.

Наводе да је Новак увијек био велики џентлмен у тенису и спорту те најбољи амбасадор Србије и српског народа у цјелини.

- Свјесни смо да он и његова породица пролазе тешке тренутке и апсолутно саосјећамо са њима у овом тренутку. Дубоко вјерујемо да ће Новак из свега изаћи јачи - закључује се у саопштењу.

Новак Ђоковић отпутовао је данас авионом из Аустралије у Дубаи, након што му је аустралијски Федерални суд укинуо визу.