latinica  ћирилица
16/01/2022 |  16:27 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

Нападнут Србин на Космету - "Смета им српско име и шајкача"

Младића Милана Ковачевића из српског села Бање код Србице данас је физички напао локални Албанац, који га је ударио у главу, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.
Милан Kовачевић (Фото: kim.gov.rs) -
Милан Kовачевић (Фото: kim.gov.rs)

Ковачевић је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживио озбиљну трауму и стрес.

- Милан Ковачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу - нагласили су из Канцеларије.

У саопштењу је наведено да ово није први пут да је овај Србин на мети локалних Албанаца, јер му је недавно запаљена колиба, нелегално му сијеку шуму, а често је мета и вербалних провокација.

- Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Косова и Метохије, а "косовска полиција" спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке - указано је из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да свака Куртијева акција према Србима има свој одговор и шире посљедице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте.

О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успјевају да спријече, на крају прелама преко леђа српског народа, упозорено је из Канцеларије за Косово и Метохију.