latinica  ћирилица
18/01/2022 |  11:33 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Радинковић: Провјере и надзор одређених лица (ВИДЕО)

Полиција Републике Српске у сарадњи са безбједносним агенцијама свакодневно врши провјере и надзор над безбједносно интересантним особама које су потенцијална опасност за безбједност грађана, изјавио је начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић.
Слободан Радинковић - Фото: РТРС
Слободан РадинковићФото: РТРС

Он је рекао да је такав случај и са лицима која су на Дан Републике Српске заустављена у Добоју када су намјеравали да иду у Бањалуку, а међу њима је и осуђени повратник са сиријског ратишта Фатих Хасановић.

- Ако сам изнио податак да је лице пресуђено пресудом Суда БиХ за учествовање на сиријском ратишту, исто тако било повезивано са терористичким актом у Зворнику, то је за нас безбједносно интересантно лице које водимо у својим евиденцијама и ми таква лица, и не само то лице, него и лица која имају сличне активности свакодневно вршимо провјере и надзор - рекао је Радинковић.

Истиче да су управо на основу тог надзора и контроле извршили и контролу тог дана.

- И у наредном периоду ће, не само ПУ Добој већ и МУП Републике Српске и све организационе јединице наставити са таквом праксом. Надам се да и остале безбједносне агенције раде на исти начин - додао је он.