latinica  ћирилица
19/01/2022 |  09:16 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Бабић из Мелбурна: На улазу нико не провјера да ли сте вакцинисани или не (ВИДЕО)

У току је трећи дан првог Грен слем турнира у сезони, а Мајкл Бабић, новинар и фотограф српског поријекла, који дуго живи у Мелбурну и редовно извјештава са Аустралијан опена, на свом званичном Фејсбук профилу запазио је да се на трибине улази без икакве контроле, да ли сте вакцинисани или не.
Мајкл Бабић (Фото: Michael Babić Facebook) -
Мајкл Бабић (Фото: Michael Babić Facebook)

- Јутрос на улазима нико не пита да ли сте вакцинисани. Можеш да скенираш код, и кад виде да нешто чачкате на телефону, улазите без проблема. Ништа боље нисам ни очекивао, с обзиром да знам да на капијама у комплекс раде обични радници обезбјеђења, а међу њима је и велики број оних који су недавно стигли у Аустралију. Иако јасно пише и медијски данима је обавјештавана јавност да се на турнир неће моћи без потврде о двострукој вакцинацији, очигледно да таква правила не важе за све - каже Бабић.

Он је и претходна два дана извјештавао о веома слабој посјети у Мелбурн парку. 

Подсјећамо, најбољи играч планете Новак Ђоковић, није могао да учествује на Аустралијан Опену, јер су га федералне власти депортовале у Србију, одбијајући да му издају визу, а Федерални суд Аустралије сутра ће објавити разлоге за одбацивање жалбе Ђоковића на укидање визе.