latinica  ћирилица
20/01/2022 |  18:08 ⇒ 18:09 | Аутор: sputniknews.com

УРА: Кривокапић руши своју Владу

Из УРЕ су се огласили поводом саопштења премијера Црне Горе Здравка Кривокапића у коме се наводи да УРА настоји да изврши уставни пуч.
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura) -
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura)

- На брзински сазваноj електронскоj сједници, путем телефона, преко Воцапа, премиjер Црне Горе повукао jе потез очаjника и, противуставно, тражио од министара да се изjасне о скраћењу мандата Скупштини, само да би сачувао фотеље, коjе су му прече од Устава и закона. УРА не врши никакав уставни пуч, како то тврди Кривокапић, већ jе управо супротно, а све jе jедноставно доказиво – довољно jе прочитати кровна правна документа. Истина jе сурова - Кривокапић jе, са пар министара, приватизовао Владу гледаjући само сопствени интерес. За предвођење озбиљних политичких процеса нису способни - одговорили су из Грађанског покрета УРА на саопштење из Кабинета премиjера.

Како су истакли, да Кривокапић заиста има подршку међународних партнера, "превасходно САД како се хвали, не би морао да иде у рушење сопствене Владе".

- Кривокапић jе премиjер коме ниjедан други премиjер за годину дана ниjе дошао у званичну посјету, а прича о међународноj подршци. У историjи остаће упамћен као jедини премиjер коjи jе декласирао сопствену Владу. УРА ниjе, и никада неће бити неми посматрач процеса коjи доводе до стагнациjе Црне Горе на њеном европском путу. Легитимно jе да се љутите на нас што ви каскате у мјесту - поручили су из УРЕ.

Међутим, како додају "ниjе ни легитимно, а ни легално да злоупотребљавате своjу позициjу, кршите све могуће правне поретке и нас вучете са собом на дно".

- Ми немамо времена за чекање. Одосмо у ЕУ - закључуjу из УРЕ.