latinica  ћирилица
21/01/2022 |  16:24 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

На сједници Скупштине акционара није донесена одлука о докапитализацији ХЕТ-а (ВИДЕО)

На сједници Скупштине акционара није донесена одлука о докапитализацији ХЕТ-а. То је остављено да се разради да би се јасније дефинисала правила, заштитили мали акционари и наставило са овим процесом.
ХЕТ Требиње - Фото: РТРС
ХЕТ ТребињеФото: РТРС

Приједлог концепта о докапитализацији требало би да буде спреман најкасније током идућег мјесеца .Из ХЕТ-а је још једном поновљено да нема ништа од приватизације.

Влада Српске која је и већински власник предузећа Хидроелектране на Требишњици тражила је разраду концепта докапитализације.

- Већински власник, а то је Влада Српске, кроз представника државног капитала је начелно дала сагласност за такву активност ХЕТ а са циљем докапитализације ХЕ Дабар и завршетком самог пројекта. Били су уздржани по двије тачке дневног реда није донешена одлука о докапитализацији него је то остављено да се разради у неком будућем концепту у релативно кратком периоду и да наставимо са том активношћу - рекао је директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић.

На сједници уз пуномоћ неких од малих акционара присуствовали су СДС-ов Вукота Говерадица и посланик ПДП-а Љубиша Крунић. Посланик Небојша Вукановић, кажу надлежни, није имао одговарајућу документацију па му није било омогућено да и он буде на сједници.Они заједно тврде да је прича о докапитализацији у ствари увертира за приватизацију.

- Докапитализација у стручном називу јесте повећање оосновног капитала али то није ништа друго него увођење приватизације на мала врата - каже Говедарица.

- Морају бити свјесни да ћемо сваке седмице од сада док се не повуку вршити стални притисак и сталне акције док управа ХЕТ а , прије свега ЕРС не поднесе рачуне зашто су повећали цијену радова, зашто иду у докапитализацију - додао је Вукановић.

ИЗ ХЕТ-а одговарају- нема ништа од приватизације. План је докапитализација и јасно дефинисање њених правила.

Коментаришући тврдње опозиције о докапитализацији ХЕТ-а, директор ХЕТ-а Гордан Мишељић је рекао да свако има право на своје мишљење и да ће уколико буде требало отићи на суд због тога.

Оно што је данас прецизирано јесте да ће најкасније током идућег мјесеца бити дефинисан дорађени концепт докапитализације Хидроелектране Дабар.