latinica  ћирилица
25/01/2022 |  12:07 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске оштро осуђује медијску манипулицију

Универзитетски клинички центар Републике Српске реаговао је да текст објављен на БН порталу, тврдећи да су објављене непотпуне и нетачне инфорацмије.
УКЦ Републике Српске -
УКЦ Републике Српске

- Наиме, сам наслов "Због милионске пљачке Окружно тужилаштво Бањалука води истрагу против Владе Ђајића", је врло тенденциозан и нетачан јер Окружно тужилаштво утврђује чињенице и прикупља доказе у вези са нестанком маски управо по пријави генералног директора УКЦ Републике Српске Владе Ђајића, а у циљу проналажења одговорних лица у овом случају - саопштено је из УКЦ-а.

У саопштењу се наводи да је УКЦ Републике Српске 28. октобра 2021. године послао саопштење за јавност у којем је речено да су механизмом унутрашње контроле утврђене неправилности у магацину Клиничке апотеке УКЦ у којем недостаје већа количина једнократних хируршких заштитних маски.

- Такође, саопштено је да је генерални директор УКЦ Владо Ђајић, одмах наредио ванредни попис и именовао Комисију за ванредни попис лијекова и потрошног материјала у Клиничкој апотеци, са задатком да се утврди стварно стање лијекова и потрошног медицинског материјала. Обавијестили смо тада јавност да смо предузели све мјере прописане законом и дали предмет на поступање надлежном тужилаштву, те позвали надлежно тужилаштво на промптну реакцију - истичу у саопштењу УКЦ-а.

Наводе да то саопштење објавила и РТВ БН.

- Осуђујемо овакав вид медијске манипулиције која има за циљ да дискредитује проф. др Владу Ђајића и професионално и лично. Ђајић је пријавио овај случај надлежним органима, а РТВ БН са објављивањем помпезног наслова и инсинуацијама намеће му улогу главног осумњиченог и на тај начин смишљено покушава да створи негативну слику у јавности о њему - кажу из УКЦ-а.

У саопштењу се додаје да се пословодство УКЦ на челу са Владом Ђајићем максимално труди да организује рад, обезбиједи све што је неопходно за функционисање највеће здравствене установе у ванредним околностима због пандемије вируса корона и збрине велики број ковид и нековид пацијената, док се, како се наводи, РТВ БН бави манипулацијама у политичке сврхе.