latinica  ћирилица
26/01/2022 |  15:19 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Уручена признања за спортску сарадњу Српске и Србије, међу добитницима и Додик (ВИДЕО)

У Руском дому у Београду уручена су "Посебна признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске", која додјељује Савез за спорт и рекреацију Републике Српске и Бициклистички савез Републике Српске. Овом приликом најављен је рад на пројекту отварања Центра за развој спортске сарадње Србије, Српске и Русије.
Београд - додијељена признања - Фото: СРНА
Београд - додијељена признањаФото: СРНА

Владе Србије и Српске прогласиле су Међународну бициклистичку трку Београд-Бањалука за догађај од највеће важности за сарадњу у области спорта, а организацију овог догађаја подржале су институције и градови-домаћини. Најзаслужнијима, који су допринијели да трка опстане од 2007. године, додијељена су признања.

- Она наравно има међународни карактер, али за нас има много веће значење, управо да би та трка опстала и да би се дешавала ево 16. пут у априлу ове године - захвални су људи на чија смо врата покуцали и они који су звали нас и које смо ми - рекао је Владимир Куваља директор Савеза за спорт и рекреацију Републике Српске.

Међу награђенима је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

У његово име награду је примио директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић, који је и сам добитник признања. Подсјећа да Бициклистичка трка Београд-Бањалука има међународни углед, да се бодује за свјетски куп, и да је примјер добре сарадње Српске и Србије и њиховог представљања у свијету.

- Овај пројекат прије свега доприноси спортској сарадњи Српске и Србије, али овај пројекат и промовише и туристички производ Србије и Српске, и културу Србије и Србије, промовише градове кроз које пролази - додао је он.

Признање је уручено и амбасадору БиХ у Сјевереној Македонији Драгану Јаћимовићу и директору Руског дома Јевгенију Баранову, коме је уручен и дрес који је Марија Летајева носила на проглашењу побједника у Источном Сарајеву.

Осталим добитницима, међу којима су ресорни министри Српске и Србије, предсједник Олимпијског комитета Србије и замјеник градоначелника Београда - признања ће бити уручена накнадно.