latinica  ћирилица
03/02/2022 |  15:57 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Додик: Изетбеговић да престане да пријети туђом силом

Гавран бошњачке политичке сцене Бакир Изетбеговић славодобитно најаваљује санкције Републици Српској, чиме индиректно признаје да Република Српска није дио БиХ, јер ко би се иоле нормалан радовао да било ко посегне за кажњавањем дијела његове земље, изјавио је Срни српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик (Фото: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Милорад Додик (Фото: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC)

Коментаришући Изетбеговићеве наводе, изнесене у федералним медијима ,да ће доћи до економских санкција Републици Српској, Додик је рекао да Изетбеговић нема политичке одговоре на политичка питања, да би да своје политичке неистомишљенике дисциплинује туђом силом и да то, како тако, прикаже као своју политичку побједу.

- Он и даље живи на стереотипима из деведесетих, не схватајући да се свијет и односи у њему промијенили - додао је Додик.

Он каже да је Изетбеговић заборавио да кажњавање људи у Републици Српској гази трећу деценију, али да то није помогло његовом остварењу сна о исламској држави, коју зове функционална БиХ.

- Зато бих му поручио да промијени приступ, да одустане од исламске државе, прихвати да су Срби и Хрвати једнако власници земље коју он својата и да више не пријети туђом силом. У народу постоји изрека за то шта он ради, али стрпићу се и усмено му је пренијети када га сретнем - рекао је Додик.