latinica  ћирилица
08/02/2022 |  12:00 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Голић: Надлежни у заједничким институцијама не раде ништа о питању Трговске горе

Надлежни у заједничким институцијама БиХ не раде ништа када је ријеч о проблему одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори, а примјер тог нерада је Министарство иностраних послова у Савјету министара на челу са Бисером Турковић, рекла је министар за просторно уређење, грађевинарско и екологију Републике Српске Сребренка Голић у Парламенту Српске.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

Голићева је у обраћању посланицима истакла да екпертски тим, именован од Савјета министара, који се бави проблемом одлагања нуклеарног отпада на Трговској гори добро ради али да надлежни у заједничким институцијама не раде ништа о том питању.

Голићева је нагласила да Турковићева апсолутно ништа не ради када је ова област у питању као да се то ње не тиче и као да не живи у БиХ, док правни тим касни са стратегијом.

- Незадовољни смо радом правног тима. Предлагали смо да се предсједавајући правног тима промијени. Влада Републике Српске резервисала је у свом буџету милион КМ за истраживања која се раде на подручју Двора и Хрватске - рекла је Голићева у Народној скупштини одговарајући на посланичка питања током актуелног часа.

У обраћању посланицима министар правде Антон Касиповић рекао је да је Министарство, поступајући по одлуци Народне скупштине и закључку Владе, све вријеме радило на драфту закона о високом судском и тужилачком савјету.

- Народни посланици својим потписима, а у складу са Послаником одлучили су да упуте тај концепт закона у Народну скупштину. Влада Републике Српске на предложени текст закона дала је своје мишљење - рекао је Касиповић одговарајући на посланичка питања.