latinica  ћирилица
10/02/2022 |  17:18 ⇒ 18:32 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Никаква одлука ПИК-а неће помоћи, само унутрашњи договор

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас да никаква одлука Савјета за имплеметнацију мира неће помоћи да се ријеши било који проблем у БиХ, већ само унутрашњи дијалог и договор.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише ванредно засједање ПИК-а поводом усвајања Нацрта закона о ВСТС-у Републике Српске, Цвијановић је рекла да би им паметније било да су подстакли на унутрашњи дијалог и помогли да се дође до рјешења које ће релаксирати односе и бити по вољи свих, него што смишљају како ће поново на овај или онај начин дјеловати умјесто домаћих институција.

Она очекује, како је истакла, традиционално лош приступ, нереалан, игнорантски према потребама мултиетничке државе и навијачки као што се то видјело много пута.

- Неће помоћи никаква одлука ПИК-а да се ријеши било који проблем, већ само унутрашњи дијалог и договор. Тако да нема ту шта ни да се коментарише. Подстакните Бошњаке да причају са својим сународницима Србима и Хрватима и коначно уреде заједничку државу заједничким снагама. То ми је једина порука и коментар - рекла је Цвијановић.