latinica  ћирилица
24/02/2022 |  13:04 ⇒ 25/02/2022 | 08:05 | Аутор: РТРС

Хуманитарна академија "Суза Косова" у Бањалуци за дјецу са КиМ

Ученици Средње техничке школе из Бањалуке за подршку хуманитарне акције Одбора за Косово и Метохију организују Хуманитарну академију "Суза Косова" сутра, 25. фебруара са почетком у 19 часова у Дому омладине у Бањалуци.
Дом омладине у Бањалуци - Фото: Screenshot/YouTube
Дом омладине у БањалуциФото: Screenshot/YouTube

На академији ће се добровољно прикупљати средства за изградњу и опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.

Уз хуманост, тема и мотив приредбе је значај Косова и Метохије за српску културу и идентитет. Академија подразумева драмски дио, рецитације, пригодне текстове и музичке делове посвећене Косову и Метохији, а ученици позивају све хумане људе и своје вршњаке да дођу и дају свој допринос хуманости, изјавио је председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, упутивши захвалност ученицима и професорима Техничке школе што, како каже, на овај начин подржавају своје вршњаке, као и српски народ на Косову и Метохији.

- Радује ме што су академију назвали "Суза Косова", што су је наменили хуманости и дали учешће у нашој великој хуманитарној акцији изградња и опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици који  смо изградили и сад опремамо за њихове вршњаке, дјецу и младе са потешкоћанма у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице. Посебно ме радује што тако млади имају развијен патриотизам и препознају тежину живота својих вршњака на Космету. То говори много о њима и да ће Република Српска опстати и остати у правим рукама у аманет овим дивним младим људима којих има много широм Српске - наводи Арлов.

Велико хвала упутио је за још 145 основних и средњих школа Републике Српске које су 2020/21.године учествовале у двије хуманитарне акције "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији" и изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар".

- Наш Одбор ради паралелно још један велики десети јубиларни пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" захваљујућу хуманости локалних заједница, основних школа а највише породица из цијеле Српске - рекао је Арлов.