latinica  ћирилица
26/02/2022 |  10:02 ⇒ 10:02 | Аутор: СРНА

Вулин са директором полиције Дубаија о унапређењу сарадње

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин разговарао је данас у Дубаију са директором полиције Дубаија Абдулахом Калифом Ал Маријем о унапријеђењу полицијске сарадње, посебно размјеном искустава у области развоја и употребе савремених технологија у борби против криминала.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Вулин је рекао да је импресиониран тиме што је Дубаи једно од најбезбједнијих мјеста на свијету и поред великог броја туриста који свакодневно прођу кроз овај град.

Он је оцијенио да је развој технологија донио велике добробити човјечанству, али и ризике и опасности, јер криминалци увелико користе савремене технологије као средство за извршење кривичних дјела и њихово прикривање.

- Да бисмо били успјешни морамо увијек бити корак испред њих, развијати се и унапређивати своја знања и капацитете - рекао је Вулин, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Током посјете полицији Дубаија, Вулин је обишао је и Директорат криминалистичке полиције и "Паметну полицијску станицу" на "ЕXПО 2020", нови иновативни концепт полицијске станице чији се принцип функционисања заснива на минималном присуству полицијских службеника и политици нула папира.