latinica  ћирилица
10/03/2022 |  15:07 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Угоститељски објекти могу да раде без ограничења

Угоститељски објекти у Републици Српској враћају се у редовне режиме радног времена, односно престају да важе ограничења о дужини рада и максималном броју гостију, предвиђено је уредбом коју је данас усвојила Влада Српске.
Бањалука - башта кафића - Фото: СРНА
Бањалука - башта кафићаФото: СРНА

У саопштењу из Министарства трговине и туризма Републике Српске наводи се да ступањем на снагу ове уредбе, које је предвиђено наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику, престаје да важи ограничење радног времена свим врстама угоститељских објеката за исхрану и пиће, без обзира на то да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност.

- Угоститељски објекти се враћају у редовне режиме радног времена, односно у режим радног времена дефинисан законским и подзаконским актима из области угоститељства и прописима локалних заједница - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да ступањем на снагу уредбе, престају да важе ограничења о максималном броју гостију у угоститељском објекту на основу квадратуре корисне површине објекта.

Министарство трговине и туризма Републике Српске апелује на све привредне субјекте из ресорне надлежности да наставе са одговорним пословањем, као што је то био случај у претходном периоду, доприносећи на тај начин одржавању повољне епидемиолоше ситуације у Републици Српској.

Влада Републике Српске усвојила је данас, на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације, уредбу о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19, чијим ступањем на снагу престаје да важи Уредба о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења ковид 19.