latinica  ћирилица
19/03/2022 |  08:25 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Шулић: Одлуке НСРС треба да помогну грађанима у ублажавању кризе (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске својим одлукама треба да помогне грађанима у ублажавању тренутне кризе и никакве одлуке се неће доносити преко кољена, већ у складу са Уставом и законом, рекао је потпредсједник Народне скупштине и члана СНСД-а Денис Шулић.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Ове мјере ће помоћи грађанима, а према анализама, укидање акциза на гориво ће бити најзначајнији помак, док ће укидање ПДВ-а на основне животне намирнице утицати на смањење трошкова у домаћинствима - рекао је Шулић.

Када се усвоје ове одлуке, каже Шулић, кренуће појачане контроле инспекције које треба да казне свакога ко покушава да заради на незаконитом повећању цијена.

Што се тиче залиха брашна, Шулић је истакао да је Српска житница, што значи да се можемо окренути нашим произвођачима који ће произвести жито за наше потребе.

- Међутим, у сваком тренутку се можемо окренути ка Србији, која се увијек понашала братски према нама - нагласио је Шулић.

Подсјетимо, НСРС усвојила је закључке о укидању ПДВ-а на основне животне намирнице и укидању акциза на нафту и нафтне деривате.